Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Föli-työmatkakortti

Föli-työmatkakortti on työsuhde-etu, joka tekee matkustamisesta helppoa, ympäristöystävällistä ja entistäkin edullisempaa. Voit unohtaa aamu- ja iltapäiväruuhkat ja käyttää matka-ajan hyödyksi – tai vaikka ottaa pienet torkut! Työnantajalle työmatkakortti on hyvä tapa ilahduttaa työntekijöitä ja pienentää työmatkoista kertyvää hiilijalanjälkeä.

Näin saat työmatkakortin käyttöösi:

 1. Kysy työmatkakorttietua työnantajaltasi.
 2. Lataa etu Föli-kortille.
 3. Matkusta ympäristöystävällisesti.
""
""

Edullisesti ja kätevästi töihin ja takaisin

Työmatkakortti on henkilökohtainen etu, joka ladataan Föli-kortille. Etu toimii samalla periaatteella kuin vaikkapa lounas- tai liikuntaedut, mutta siihen ei liity aloitus- tai käyttömaksuja. Työmatkakortti käy maksuvälineenä kaikessa Föli-liikenteessä eli busseissa ja vesibusseissa, eikä sen käyttöä ole sidottu vain työpaikan ja kodin välisiin matkoihin.

 

Verovähennyskelpoinen etu ilman palkan sivukuluja

Työnantajalle Föli-työmatkakortti on oiva tapa tukea työntekijöiden sujuvaa ja ympäristöystävällistä matkustamista. Se auttaa myös vahvistamaan positiivista työnantajamielikuvaa. Työmatkakortista ei aiheudu palkan sivukuluja ja korttien hankintakulut ovat verovähennyskelpoisia. Koska Föli-työmatkakortti on luontoisetu, sitä ei ole pakko tarjota samoilla ehdoilla kaikille työntekijöille.

Työmatkakortin edut työntekijälle

 • Verovapaa etu 3400 euroon saakka
 • Saat Fölin matkakortin työnantajan tukemana entistäkin edullisemmin 
 • Voit matkustaa kaikilla Fölin linjoilla ja vesibusseilla
 • Etu ladataan matkakortille kätevästi Fölikaupassa. Edun käyttöönotto edellyttää palveluun rekisteröitymistä ja vahvaa tunnistautumista (suomi.fi). 

Työmatkakortin edut työnantajalle

 • Ei palkan sivukuluja – myös korttien hankintakulut ovat verovähennyskelpoisia
 • Vaihtoehto työsuhdeautolle tai muulle työsuhde-edulle
 • Keino toteuttaa ympäristöystävällistä yritysstrategiaa
 • Auttaa vahvistamaan positiivista työnantajamielikuvaa

Huom!

Oman työnantajasi tarjoamat työsuhde-edut voit tarkistaa suoraan työnantajaltasi. Esimerkiksi Turun kaupunki tarjoaa työntekijöilleen edullisesti Föli-työmatkakortin. Tämän edun ehdot ja tarkemmat tiedot löytyvät Turun kaupungin intranetistä eli MeTkusta.

Työnantaja, ota Föli-työmatkakortti käyttöön

Saat Föli-työmatkakortit käyttöön yrityksellenne ottamalla yhteyttä meihin sähköpostitse joukkoliikenne@turku.fi