Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Vesibussi

Vesibussin reittikartta

Fölin vesibussi kulkee päivittäin 24.5.–29.8. sekä lisäksi lauantaisin ja sunnuntaisin 4.–5.9., 11.–12.9. ja 18.–19.9.2021.

Vesibussi kulkee Turun keskustasta Martinsillalta (Itäisen Rantakadun puolelta) Ruissaloon. Matkan varrella vesibussi pysähtyy Forum Marinumin, Ruissalon telakan ja Hirvensalon Pikisaaren pysäkillä. Kaikki pysäkit ja molemmat alukset ovat esteettömiä.

Matka maksetaan kuten Fölin bussiliikenteessä: matkakortilla, pankkikortin lähimaksulla, mobiililipulla tai käteisellä.

Vesibussin aikataulu (pdf)

Alukset

m/s Ruissalo

Pienemmässä aluksessa on viihtyisä puukansi, jossa on osittain katetut matkustajatilat. Pienestä kahvilasta saat matkaevästä käteismaksulla.

Matkustajamäärä: max 75 henkilöä.

m/s Jaarli

Suuremmassa aluksessa on suuremmat sisätilat sekä aurinkokansi, jonka markiisi suojaa matkustajia myös sateella. Alukselta löytyy lasten leikkitila sekä wc.

Matkustajamäärä: max 99 henkilöä.

""

Hinnat

Vesibussimatkan voi maksaa Fölin matkakortilla, kuten bussimatkankin. Leimaa vain matkakortti kyytiin astuessasi.

Kertalipun voi maksaa pankkikortin lähimaksulla (vain yksi henkilö per maksukortti, hinta 3 €). Kertalipun voi ostaa myös käteisellä, jolloin se maksaa aikuiselta 3 € ja lapselta 1,50 €. Kertalipuilla on kahden tunnin vaihto-oikeus muuhun Föli-liikenteeseen. 

Lasta lastenvaunuissa kuljettava pääsee vesibussinkin kyytiin maksutta. Myös lemmikit kulkevat liikenteessämme maksutta.

Pyörät

Ruuhka-aikoina polkupyöriä otetaan aluksen kyytiin enintään 10 kpl (1 pyörä/henkilö). Perävaunulliset pyörät otetaan mukaan, jos tilaa on riittävästi. Polkupyöräilijöiden tulee seurata miehistön ohjeita lastaustilanteessa.

Toisin kuin Fölin bussiliikenteessä, vesibussissa polkupyörästä ei peritä lisämaksua.

Seuraa vesibussien liikkeitä reittioppaasta linjalla 180